Waarom Cartoon?

Er zijn veel bandjes in staat om leuke dansmuziek te spelen. Helaas wel vaak erg hard. Cartoon is ook uitstekend in staat om er een gezellige avond van te maken. Maar… Cartoon is geen band waarbij perse ‘het dak er af moet’. Wij passen ons aan aan de gelegenheid!

De ‘in-house-slogan’ van Cartoon is: “Wij zijn er voor de klant. De klant is er niet voor ons”. Ofwel; we zijn geen egotrippende muzikanten die wel even gaan laten horen wat ze allemaal kunnen, zonder rekening te houden met de sfeer en de bedoeling van de bijeenkomst.

Cartoon heeft er geen enkel probleem mee om op de achtergrond te blijven als dat gewenst is. Daarnaast is Cartoon, door de zeer ruime ervaring, uitstekend in staat aan te voelen wat het feest ‘vraagt’.

Ook is Cartoon een erg ‘muzikaal’ gezelschap: goede muzikanten met een –naar ons eigen idee- wel wat verfijnde muziekvoorkeur. We halen niet ons neus op voor een nummer van de oude Andre Hazes, maar Gerard Joling en Frans Bauer gaan onze neuzen toch te ver.

Cartoon heeft door de jaren heen al meer dan 2000 ‘party’s’ van muziek voorzien…

Waarom niet Cartoon?

Vraag je als potentiele opdrachtgever goed af wat je wilt als je naar live muziek zoekt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de repertoirelijst van een band. Als je een halve carnavals-avond wilt hebben met veel K3, Kabouter Plop en Volendamse meezingers… neem dan Cartoon alstublieft niet! Dat is voor niemand leuk!

Ook als je het leuk vindt om wel het dak er af te hebben, de zangeres gezellig bij je op schoot gaat zitten en de mannen om de haverklap roepen “En waar zijn die handjes…?!?!” of “Waar is het feestje… daar is het feestje…” zoek dan even verder dan Cartoon.

Waarom liever ‘Live muziek’ dan DJ?

Alles heeft natuurlijk alles met persoonlijke voorkeuren te maken. Een verschil tussen een DJ en een live ‘band’ is te vergelijken met het verschil tussen aanwezig zijn op een optreden van The Beatles en het draaien van een plaat van The Beatles.

Als je niet weet waar wij het dan over hebben…, dan adviseren wij een DJ!Dat is veel goedkoper en het verschil hoor je toch niet.

Voor mensen met een beetje gevoel voor muziek is de impact van een ‘live’ optreden natuurlijk veel groter dan van een DJ. Persoonlijk…?; een DJ doet mij niets; ik kan zelf thuis ook een mix opzetten.

Mensen live zien en horen spelen (en natuurlijk helemaal als het een beetje knap is…) is natuurlijk veel leuker!

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een DJ wel alle liedjes van de wereld tot zijn beschikking heeft. Spotify is tenslotte geduldig… Dat heeft een band niet; die heeft een repertoire van ‘slechts’ een 100-tal nummers.

Als de muziek zelf je niet zo interesseert, maar je gewoon lekker de hele avond een dansbare dreun om je hoofd wilt; ook dan is de DJ een veel betere keuze dan een live band.