Veelgestelde vragen

Vragen zijn voor ons geen probleem. Wij hebben er hier alvast een aantal veelgestelde voorbereid. Staat jouw vraag er niet tusssen? Neem dan gerust contact op! kvg@cartoonmusic.nl | 0612526483

"Waar moeten we rekening mee houden als jullie komen spelen?"

* We zijn ongeveer anderhalf uur van te voren aanwezig om op te bouwen.

* We hebben een ‘ruimte’ nodig van ongeveer 5 x 3 meter (podium mag… maar hoeft niet).

* Het ‘podium’ moet voor ons bereikbaar zijn… Dat wil zeggen: niet via wenteltrappen naar boven bijvoorbeeld… of niet via een ingang die 300 meter verderop is…

* Er moet geaarde stroom zijn bij het podium

"Hoe lang spelen jullie op een avond?"

We spelen maximaal 4 sets van 45 minuten en pauzeren een kwartiertje na iedere set.
We zijn daar wel heel flexibel in; We spelen niet met vaste ‘sets’, maar we kijken naar wat er in de zaal gebeurt en passen daar ons repertoire op aan. Ook als er eerder een stukje gedaan moet worden, dan kan er altijd ‘ingebroken’ worden.

"Hoe lang spelen jullie al met elkaar?"

De band Cartoon Music is opgericht in 1994. Martin en Rene kwamen iets later bij de band. Ondertussen spelen we reeds zo’n 22 jaar met elkaar.

"Kan er gebruik gemaakt worden van een microfoon?"

Natuurlijk!. Voor de ceremoniemeester en/of mensen die een ‘stukje’ willen doen, of een speech willen houden, hebben wij altijd een microfoon gereed staan. 

"Hoe doen jullie dat in de pauzes, staat er dan achtergrondmuziek op?"

We hebben zelf voor in de pauzes achtergrondmuziek mee.

Mochten jullie eigen muziek voor in de pauzes mee willen nemen, dan kan dat afgespeeld worden op onze installatie. Neem de muziek dan even mee op een Ipad/Ipod of mobiele telefoon.

"Kunnen we bepaalde voorkeuren uit jullie repertoire aangeven?"

Natuurlijk!; zelfs op de avond zelf kan dat; een lijstje met een aantal aangekruiste songs is meestal voldoende. Zie daarvoor onze (downloadable) repertoirelijst.
We spelen op een avond ongeveer 30-40 nummers; deze kiezen we zelf, afhankelijk van hoe de sfeer van de avond verloopt.
Het is dus niet de bedoeling dat men precies 40 nummers aankruist, maar het aangeven van een bepaalde muziekvoorkeur of een aantal favoriete liedjes is altijd handig om te weten, dan kunnen we daar rekening mee houden. 

"Spelen jullie ook verzoeknummers?"

Ja, mits het voor onze bezetting te doen is en het desbetreffende nummer ruim van tevoren is aangevraagd.
Als het verzoeknummer niet in onze repertoirelijst staat of niet bij ons bekend is, zullen we dit moeten instuderen. Dat kost ons ieder zo’n 2 uur tijd, en we rekenen daar dan een vergoeding voor van 50 euro per verzoeknummer.

"Veel bands spelen zo hard...Kunnen jullie ook op een aangenaam volume spelen, zodat de gasten elkaar nog kunnen verstaan?"

Dit is inderdaad een veelgehoorde klacht; doordat wij ‘in-ear’ spelen (zogenaamde ‘oortjes-monitoren’) kunnen wij het volume volledig aanpassen aan de wens van de gasten. Zelfs als het volume in de zaal minimaal moet zijn, kunnen wij elkaar d.m.v. ons in-ear systeem goed horen en kunnen we dus goed blijven musiceren.

"Hebben jullie ook licht mee voor het optreden?"

Ja. We belichten ons ‘podium’ met 8 lichtspots en2 z.g. ‘Moving Heads’. Het licht is allemaal vooraf op een computer in geprogrammeerd. Uiteraard is licht en geluid bij de prijs inbegrepen.

"Wie zijn jullie en wat doen jullie nog meer?"

Doenja is geboren in Alkmaar en opgegroeid in Schoorl. Ko komt oorspronkelijk uit IJmuiden. Beide wonen al ruim 30 jaar in Alkmaar.

Doenja en Ko spelen al vanaf 1994 samen. In 1998 zijn zij trouwens ook met elkaar getrouwd. Naast de optredens werkt Doenja parttime als triagiste op de huisartsenpost in Alkmaar. Ko is actief als mediator. daarnaast geeft hij trainingen aan teams (www.teamsontrack.nl). Hierbij worden voorbeelden uit de muziek gegeven om te kijken hoe conflicten ontstaan en hoe je daar beter mee om kan gaan. Ook mogen deelnemers aan de training zelf een bandje gaan vormen.

Martin is geboren en getogen in Emmen, maar woont al lang in Hilversum, waar hij parttime werkt als muziekdocent op een Middelbare school.

Rene komt uit Breda, maar woont nu ook al lang in N-Holland, namelijk in Hoorn. Rene heeft zijn eigen drumschool,

De 4 bandleden van Cartoon zijn al lang elkaars muzikale partners, maar ook elkaars goede vrienden. Zo ging Martin nog eens kamperen met het gezin van Rene in Frankrijk en ging hij met Ko en Doenja mee naar Bali.